Ennyi időt töltünk el az életünkből ezekkel a mindennapi feladatainkkal

Rengeteg olyan rutinfeladat és mindennapos tennivaló van, amit tényleg szinte kivétel nélkül minden egyes nap elvégzünk, akár tetszik nekünk, akár nem. Legyen szó olyan feladatokról, mint a házimunka, vagy biológiai szükségletekről, mint a WC-re járás, nem beszélve a kifejezetten idegesítő, de elkerülhetetlen parkolóhely-keresésről (ha van kocsink, persze): mindennapjaink szerves részét képezik ezek a dolgok. De vajon mennyi időt töltünk velünk életünk során átlagosan? Fogadjunk, hogy még sosem számoltad ki számszerűen, hogy mennyi időt vesznek el ezek a feladatok. Valaki más viszont megtette, és kiszámolta, hogy egy átlagos ember élete során, mennyi időt tölt azzal, hogy a tükör előtt készülődik, vagy például azzal, hogy az ágyban forgolódva próbál elaludni.


Alvással összesen 26 órát töltünk el életünk során átlagosan. Ez 9,490 napnak felel meg.

Parkolóhely-kereséssel átlagosan 248 napot töltünk el életünk során. Mennyi minden mást tudnánk csinálni ennyi idő alatt…

Vásárlással a nők összesen nyolc és fél évet töltenek el életük során. Ez azt jelenti, hogy a párjaik ennyi időt tudnak hasznosan eltölteni – vagy éppenséggel pont ennyi időt töltenek felesleges unatkozással.

Egy átlagos nő 136 napot tölt azzal összesen, hogy elkészüljön (ebben ráadásul nincs benne az a plusz 287 nap, amit azzal töltenek, hogy kiválasszák a megfelelő ruhát), a férfiaknak viszont csak 36 napba telik mindez. Mármint egész életük alatt, összesen.

Hiába érezzük sokszor úgy, hogy egy edzés az örökkévalóságig tart, valójában ‘csak’ egy évet és négy hónapot töltünk sportolással átlagosan.

A képernyő előtt töltött idő ezzel szemben 11 év összesen – csak hasonlítsd össze a két adatot, önmagukért beszélnek. És ez a szám természetesen csak egyre nő, és egyénenként is hatalmas szórások figyelhetőek meg.

Hiszed vagy sem, de átlagosan 21 évet töltünk üléssel, nem csoda, hogy egyre inkább népbetegségnek számítanak a keringési problémák, és egyre több fiatalt veszélyeztet a stroke és a különböző szívbetegségek.

Átlagosan 92 napot töltünk a WC-n ülve. Persze itt is jellemző, hogy valaki sokat ücsörög a trónon, az indokolt idő többszörösét. Ez sem túl egészséges, érdemes lerövidíteni az árnyékszéken eltöltött percek idejét!

Sorbanállás – egy roppant frusztráló, ám elkerülhetetlen jelenség: összesen 235 napon át állunk sorba ügyintézésnél, gyógyszertárban, bárpultnál.  Most, hogy ezt tudjuk, ideje hasznosan eltölteni a várakozással eltöltött időt – egy könyv sosem árthat.

Bónusz: fogmosás

A szakértők azt tanácsolják, hogy naponta kétszer mossunk, fogat, legalább két percen át. Ez nagyjából 79 napot jelent összesen, azonban a legtöbben sokkal kevesebb időt töltünk fogaink ápolásával: 19 napot. Aztán a fogorvostól meg persze rettegünk, igaz? :)

Milyen tevékenységekkel töltöd a legtöbb időt életed során? Melyikből szeretnél lefaragni?

Szólj hozzá!